One Life

24 Aug

Oke draugi,šodien pa seniem laikiem bija pilnīgi brīva diena pa senāku laiku, tā kā biju galvaspilsētā izdomāj, ka varbūt jaaizlaiž uz kinīti, jo ilgi nebij sanācis! Nu tad tā es devos uz Kino Rīga uz filmu One Life! interesanti bij tas,ka es biju mazājā zālē, un vēl tik 2 dāmas bija atnākušas uz seansu, par to man žēl tādā ziņā, ka maniprāt ir tik daudzi ambāļi, kuri tik vien kā FOrumcinemas good good, popkorn kola, runaties filmas laikaa, reekt kaa hienaam, atvest savus breecoshos beernus, dzert veel alu, Yeee! bet daudzi palaiž garām, cik Kino Rīga ir lieliska vieta,kur baudīt tiešām labas filmas labā atmosfērā! ok mazā reklāmas pauze galā, ķeramies pie filmas!

Nu pateisībā jau nav daudz ko es varu pastāstīt par filmu, jo viņa ir dabas filma, ne national geographic bet BBC filma, tā kā ja Tev nepatīk skatīties animal planet un tāda veida raidījumus un vispār kopumā Tev nav sirds un mīļākais draugs ir dators, tad droši vien vari netērēt savu 2.50 un sēdēt mājās un domāt, ka pasaule nesniedzas tālāk par skatu aiz loga. Bet pārējiem ļoti silti iesaku aiziet paskatīties šo filmu.

Nav jau tā,ka šeit būtu kas šausmīgi pēkšņi nezināms un atklāts kas jauns, tie paši zvēriņi vien ir, bet šajā filmā viņi ir atrasit ļoti neparasti un ar ārkārtīgi interesantām izdarībām. Būtībā stāsts ir par dzīvi, tādēļ zvēri ir sadalīti pa pakāpēm, sākumā rāda dažus zvēriņus, kuri ir gatavi uz jebko, lai sniegtu saviem jaundzimušajiem iespēju izdzīvot, tad par to,kā iegūst pārtiku, tad par medīšanu, tad par aizsardzību no plēsoņām, tad par grūtībām atrast savu otru pusīti un pāroties, un tad atkal par jaunu dzīvības rašanos! un katrā daļā ir pāris lieliski piemēri, kā to dara. Piemēram, pērtiķu cilts, kuri izmanto akmeņus kā darbarīkus lai pāršķeltu riekstus, vai vabole, kurai ir jāuzkāpj pašā koka augšā pie izredzētās un pa ceļam jānogrūž no ceļa visas pārējās vaboles, vai skudras, kuras izveido koloniju, vācot zāli, ar to barojot sēni, kura ēd zāli un ražo barības vielas, ko ēd skudras, bet izdala ogļskābo gāzi, līdz ar to pūznim ir ventilācijas šahtas! BET vispretīgākie dzīvnieki tagad man ir Komodo Varāni- viņi medī šādi- atrod bifeli, iekož viņam kājā, itkā nekas, bet viņu inde ir lēna un izveidojas infekcija, līdz ar to ir tā, ka bifelis pāris nedēļas mokās ,kamēr viņam visapkārt kādas 5 milzīgas ķirzakas ložņā un šauda ar savām pretīgajām garajām mēlēm, līdz bifelis beidzot atstiepjas un barā apēd! viennozīmīgi top vieta manā pretīgo dzīvnieku topā!

Kas vēl, filma ir uzņemta ļoti vizuāli skaisti, nu tiešām , ar RED kamerām, rādot mirkļus super slow motionā , ar neiedomājamiem tuvplāniem, skatiem no neiedomājamiem leņķiem, vai tas būtu gaisā, uz zemes vai ūdenī! Es dažbrīd tiešām biju pārsteigts, kā tieši var kko tādu uzfilmēt!

Nu tā kopumā arī tas, ja Jums šādas lietas iet pie sirds, lūdzu ejiet un paraudiet no tā,cik daba ir skaista, dažbrīd arī var pasmieties un pilnīgi iejusties tajā visā, vismaz pat man tā bija. Un mazliet liks arī Jums padomāt par to,ka mēs tik ļoti pateisībā līdzinamies šiem dzīvniekiem, jo patiesībā jau arī esam tādi paši, tikai mēs jūtamies pārāki, bet ja visu noapaļo līdz zemākajam slānim, mēs esam tādi paši, ar vienu mērķi izdzīvot un repoducēties, vienīgā atšķirība, ka dzīvnieki no vienas sugas to dara vienā veidā, bet cilvēkiem ir pilns ar dažādiem veidiem,kā piepildīt savu dzīves mērķi! 🙂

@Totallykino

Komentēt